''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Φήμες για εξαγορά του Skype από τη Google


Τις τελευταίες ημέρες οργιάζουν οι φήμες που φέρουν τη Google έτοιμη να αγοράσει την πασίγνωστη υπηρεσία VoIP Skype. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οικονομικό Τύπο, η eBay, ιδιοκτήτρια του Skype, επιθυμεί να πωλήσει την υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας, προκειμένου να εξασφαλίσει άμεσα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

- Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πεδίο για συνέργειες μεταξύ του eBay και του Skype, λόγω διαφορετικών δραστηριοτήτων, η μητρική εταιρεία φέρεται να προωθεί την πώλησή του, επιχειρώντας να αποσβέσει τη δαπάνη αγοράς το 2005. Από την πλευρά της, η Google εμφανίζεται ιδιαίτερα θερμή στο ενδεχόμενο εξαγοράς, καθώς το Skype είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση.

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι πληροφορίες και η Google προχωρήσει στην εξαγορά του Skype, η θέση της στην παγκόσμια αγορά του Internet θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Η Google είναι εδώ και καιρό το Νο1 όνομα στο χώρο του Διαδικτύου και κινήσεις σαν κι αυτές ισχυροποιούν έτι περαιτέρω τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου