''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Αποχωρεί προσωρινά από το τιμόνι της Apple ο Steve Jobs

Σε επιστολή του που έχει ως παραλήπτες όλο το προσωπικό της Apple, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Steve Jobs ανακοινώνει ότι αποχωρεί από την ηγεσία του ομίλου για έξι μήνες, ακολουθώντας έτσι τις συμβουλές του ιατρού που παρακολουθεί την πορεία της υγείας του. Στην επιστολή του, ο Jobs αναφέρει ότι δε θα έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα για όσο διάστημα αναρρώνει.

- Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο στρατόπεδο της Apple, ενώ προκάλεσε και αναταραχές οικονομικού χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, η μετοχή της Apple έχασε το 10% της αξίας της σε διάστημα μόλις 14 λεπτών.

Μέχρι την επιστροφή του Jobs, τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει ο COO Tim Cook. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο Cook δε θα έχει πρόβλημα να διαχειριστεί την καθημερινή δραστηριότητα της επιχείρησης, καθώς έχει αποδείξει ότι είναι ένας ικανός manager.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου