''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Τα αριστουργήματα του Μουσείου Prado στο Google Earth

Η Google ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Prado layer στο Google Earth, δίνοντας την ευκαιρία σους χρήστες της εφαρμογής να εξερευνήσουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από 14 αριστουργήματα του Μουσείου Prado. Το Μουσείο Prado της Μαδρίτης είναι ένας από τους πιο δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς και μέσω του Google Earth layer οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα πιο γνωστά έργα του μουσείου, όπως Οι Κυρίες επί των τιμών ή Οι Τρεις Χάριτες. - Το Μουσείο Prado είναι η πρώτη gallery τέχνης στον κόσμο η οποία επέτρεψε την πρόσβαση, αλλά και την πλοήγηση στη συλλογή της από το Google Earth. Χρησιμοποιώντας τα προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Google Earth, ιστορικοί τέχνης, φοιτητές αλλά και τουρίστες από όλον τον κόσμο μπορούν να εξερευνήσουν ακόμα και τις πιο περίτεχνες λεπτομέρειες της τεχνοτροπίας του κάθε ζωγράφου.

Οι πίνακες έχουν φωτογραφηθεί σε πολύ υψηλή ανάλυση εμπεριέχοντας μέχρι και 14.000 εκατομμύρια pixels [14 gigapixels]. Με την βοήθεια της υψηλής ανάλυσης ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να δει λεπτομέρειες, όπως μια μικροσκοπική μέλισσα πάνω σε ένα λουλούδι στο έργο Οι Τρεις Χάριτες, διακριτικά δάκρυα στα πρόσωπα των μορφών στο έργο Η Αποκαθήλωση, καθώς επίσης και πολύπλοκες φιγούρες στο Ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου