''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Η AMD ετοιμάζει και διπύρηνο Athlon Neo

Τον τελευταίο καιρό είχαν κυκλοφορήσει φήμες σύμφωνα με τις οποίες η AMDπρόκειται να κυκλοφορήσει και διπύρηνη έκδοση του επερχόμενου Athlon Neo, πέρα από την ήδη ανακοινωθείσα μονοπύρηνη έκδοση που εντάσσεται στην πλατφόρμα Yukon. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης CESπαρουσιάστηκε το πρώτο notebook με single-core Athlon Neo.

- Ο εκπρόσωπος Τύπου της AMD Phil Hughes δήλωσε ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει και διπύρηνη έκδοση του Athlon Neo εντός του 2009, κατά πάσα πιθανότητα περί τα μέσα της χρονιάς. Η εν λόγω πλατφόρμα θα έχει την κωδική ονομασία Congo και, όπως και η Yukon, προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες φορητών υπολογιστών που κινούνται στην κατηγορία μεταξύ των netbooks και των τυπικών notebooks.

Τόσο η AMD, όσο και η Intel, δείχνουν εσχάτως ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατηγορία των φθηνών notebooks. Από την πλευρά της, η Intel έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου των Atom, σε μια προσπάθεια να διεισδύσει κι αυτή στην αγορά των οικονομικών φορητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου