''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Θαυματουργή ουσία η Inositol


Ένα φυσικό συστατικό, που περιέχεται στα δημητριακά, τα καρύδια και τα φασόλια, μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική μορφή θεραπείας για σοβαρές ασθένειες, όπως η κατάθλιψη και ο καρκίνος, δηλώνουν ειδικοί επιστήμονες.

Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μικρή ποσότητα της ουσίας Inositol, μέλους της οικογένειας της βιταμίνης Β, προκειμένου να λειτουργούν κανονικά τα κύτταρά του, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι γιατροί να συμβουλεύουν τους ασθενείς τους να προμηθεύονται τη συγκεκριμένη ουσία από τα καταστήματα φυτικών προϊόντων.

Ο ψυχοθεραπευτής dr. Harold Pupko από το Τορόντο, συνταγογράφει την ουσία σε ασθενείς, που εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης και ανησυχίας. Παρότι το Inositol είναι σχετικά άγνωστη ουσία στο κοινό, μελέτες έχουν δείξει πως βοηθάει στην ελάττωση των συμπτωμάτων της μανιοκατάθλιψης και του ψυχαναγκαστικού συνδρόμου.

Ερευνητές στο Βανκούβερ, εξάλλου, υποστηρίζουν πως η ουσία ενδέχεται να προλαβαίνει ακόμη και τον καρκίνο του πνεύμονα. Ομάδα ερευνητών επιστημόνων παρείχαν 18 γραμμάρια Inositol, σε καθημερινή βάση, σε πρώην καπνιστές, πάσχοντες από βαριά προκαρκινική δυσπλασία στους πνεύμονες.

Μετά την πάροδο τριών μηνών, παρουσιάστηκε εντυπωσιακή υποχώρηση των συμπτωμάτων. Σημειώνεται ότι άλλες μελέτες αποκάλυψαν πως το Inositol μπορεί να θεραπεύσει τη στειρότητα, να ρυθμίσει τη χοληστερίνη και να ομαλοποιήσει την ινσουλίνη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου