''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Βοηθήστε να σταματήσουμε τον Λιθάνθρακα στο Αλιβέρι


Η Greenpeace και η Συντονιστική Επιτροπή φορέων του Αλιβερίου ενάντια στο Λιθάνθρακα, καλούν τους πολίτες από όλη την Ελλάδα να συνδράμουν στη δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Φλεβάρη στην περιοχή Στάχτες, στο Μυλάκι Αλιβερίου, με στόχο την αποτροπή της κατασκευής λιθανθρακικής μονάδας από τη ΔΕΗ στην περιοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Greenpeace στα τηλέφωνα 210 38 40 774 & 775. (καθημερινές 9.00 – 15.00)


Οι δυο φορείς ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να προχωρήσουν στη φύτευση εκατοντάδων δένδρων στην περιοχή Στάχτες Μυλακίου την 1η Φεβρουαρίου, ώστε να παραμείνει αυτή οριστικά στην κυριότητα του Δήμου Ταμυναίων και να αποτραπεί η κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας της ΔΕΗ που θα προκαλέσει βαρύτατες επιπτώσεις στο Αλιβέρι, την Εύβοια αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, στο οποίο θα γίνει η δενδροφύτευση ανήκει σήμερα στο Δήμο Ταμυναίων και βρίσκεται κυριολεκτικά ανάμεσα στην τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ και τον πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ, αλλά δίπλα και στα σπίτια του οικισμού Μυλάκι. Η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου (ΚΕΔ) το παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο στις 10 Φεβρουαρίου 2004, με τον όρο ο Δήμος να κατασκευάσει αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολείο και να προχωρήσει σε εργασίες ανάπλασης (πράσινο) στην περιοχή έως τις 10 Φεβρουαρίου 2009. Στην αντίθετη περίπτωση το οικόπεδο επανέρχεται αυτοδίκαια στην κυριότητα του Δημοσίου.

Το ίδιο οικόπεδο έχει ζητήσει η ΔΕΗ, μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της, κ. Αθανασόπουλου, για την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας. Η ΚΕΔ, λειτουργώντας με πλήρη αδιαφάνεια, υπόσχεται θετική αντιμετώπιση του αιτήματος ΔΕΗ, σύμφωνα με επιστολές της προς την Επιχείρηση.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την παραχώρηση της έκτασης και παρά τις σημαντικές καθυστερήσεις του Δήμου, τελικά μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/9/2008, στο χώρο εγκαταστάθηκαν δύο οικίσκοι (που θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό κέντρο), ενώ ολοκληρώνεται η κατασκευή δύο γηπέδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία τάχθηκε ενάντια στην κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας στην περιοχή. Με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες του Αλιβερίου και η Greenpeace αναλαμβάνουν δράση για να αποτρέψουν την κατασκευή λιθανθρακικής μονάδας στο Αλιβέρι.

Η δενδροφύτευση που πραγματοποιούν οι τοπικοί φορείς και η Greenpeace σηματοδοτεί σε πρώτη φάση την ολοκλήρωση υλοποίησης όλων των συμβατικών όρων παραχώρησης του Δημόσιου κτήματος.

Η κατασκευή και λειτουργία μίας λιθανθρακικής μονάδας αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα με καταστροφικές επιπτώσειςγια την Εύβοια, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Η Greenpeace βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό των κατοίκων που οραματίζονται ένα μέλλον χωρίς λιθάνθρακα. Ο λιθάνθρακας δε θα έρθει στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου