''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ρομποτικός φύλακας ειδικεύεται στις συλλήψεις


Το Τ-34 υπακούει σε εντολές που λαμβάνει από το κινητό τηλέφωνο του χειριστή

Το Τ-34 υπακούει σε εντολές που λαμβάνει από το κινητό τηλέφωνο του χειριστήReuters

Τόκιο: Ενα μικρό τηλεχειριζόμενο ρομπότ που μπορεί να εκτοξεύει ένα μεγάλο δίχτυ για να συλλάβει τυχόν παρείσακτους αναπτύχθηκε από ιαπωνικό εργαστήριο ρομποτικής σε συνεργασία με εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας.

Το πρωτότυπο του ρομπότ, με την ονομασία T-34, μοιάζει περισσότερο με τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι παρά με αστυνόμο. Είναι όμως εφοδιασμένο με αισθητήρες ήχου και θερμότητας καθώς και με μια κάμερα η οποία μεταδίδει ζωντανή εικόνα στο κινητό τηλέφωνο του χειριστή.

Όταν εντοπιστεί κάποιος ύποπτος, ο χειριστής δίνει εντολή σύλληψης μέσω του τηλεφώνου, οπότε το T-34 πλησιάζει το στόχο με ταχύτητα έως και 10 χλμ/ώρα για να τον τυλίξει τελικά στο εκτοξευόμενο δίχτυ του.

Το ρομπότ προχωρά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα σημερινά συστήματα παρακολούθησης χώρων, υποστηρίζει η εταιρεία ρομποτικής tmsuk και η εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας Alacom που συνεργάστηκαν στην ανάπτυξή του.

«Οι αισθητήρες ασφάλειας συχνά σημαίνουν ψευδείς συναγερμούς, ενώ η εξέταση του χώρου με το ρομπότ θα οδηγήσει σε αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις» αναφέρει ανακοίνωση των εταιρειών που αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου