''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Επιδημία βαρηκοΐας στους νέους λόγω των ακουστικών


Η μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση κρίνεται υπερβολικά υψηλή

Η μέγιστη επιτρεπόμενη ένταση κρίνεται υπερβολικά υψηλήAssociated Press

Βερολίνο: Ένα στα πέντε άτομα ηλικίας 16 έως 20 ετών παρουσιάζει βλάβες στο έσω αφτί λόγω της χρήσης ακουστικών σε υψηλή ένταση, προειδοποιεί ο γερμανικός Σύλλογος Ωτορινολαρυγγολογίας.

Προβλήματα ακοής που κανονικά εμφανίζονται μόνο στους ηλικιωμένους καταγράφονται πλέον ακόμα και σε νέους 20 ετών, ανακοίνωσε ο σύλλογος όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η μέγιστη ένταση στα ακουστικά των φορητών συσκευών μουσικής δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 decibel.

Ωστόσο οι γερμανοί ωτορινολαρυγγολόγοι θεωρούν ότι η ένταση αυτή είναι υπερβολικά υψηλή: στους εργασιακούς χώρους, οι υπάλληλοι υποχρεούνται να φορούν ακουστικά όταν τα επίπεδα θορύβου υπερβαίνουν τα 85 dB.

O σύλλογος καλεί τους κατασκευαστές των συσκευών να συμπεριφερθούν «με μεγαλύτερη υπευθυνότητα» και να προειδοποιούν τους καταναλωτές για τον κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου