''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Νέα υπηρεσία της Google για πιο αποτελεσματικές αναζητήσεις

Οι αναζητήσεις στο Διαδύκτιο μπορούν να εξελιχθούν σε πραγματικό μπελά, αν τα κριτήρια αναζήτησης είναι πολύ συνηθισμένα ή αόριστα. Για το λόγο αυτό, όλες οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης προσφέρουν τη δυνατότητα γιαεξειδικευμένες αναζητήσεις, με στόχο το φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων.

- Η Google προσθέτει άλλο ένα εργαλείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόκειται για το Preferred Sites, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να εισαγάγει συγκεκριμένα sites που ελέγχονται πρώτα σε κάθε αναζήτηση. Έτσι, ο χρήστης διασφαλίζει ότι οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες που εμπιστεύεται θα συμπεριλαμβάνονται πάντα στα επιστρεφόμενα αποτελέσματα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα sites.

Η νέα υπηρεσία είναι ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο και παρέχεται σε λίγους χρήστες. Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόσβαση στη νέα υπηρεσία, μπορεί να την ενεργοποιήσει από τις Ιδιότητες του λογαριασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου