''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ένας παπαγάλος... αφεντικό!



Ο Μπάρνι, ένας αφρικανικός γκρι παπαγάλος, φωνάζει τα τρία σκυλιά της αφεντικίνας του, Μάργκαρετ Σάλιβαν, με τα ονόματά τους -Χάρι, Τίλι και Μπλούι.

Ο παπαγάλος, ηλικίας 10 ετών, διατάζει τα σκυλιά να πλησιάσουν, ενώ δεν παραλείπει να τα επαινεί, αποκαλώντας τα «καλά σκυλάκια.»

Η 65χρονη κυρία Σάλιβαν, η οποία διαμένει στο Τρέντουορθ με τον 62χρονο σύντροφό της, Κεν Κέρσεϊ, παραδέχεται ότι ο Μπάρνι έχει «πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.»

«Ο Μπάρνι είναι ένας πολύ αυταρχικός παπαγάλος. Πολλές φορές μάλιστα μου αντιμιλάει και βρίζει όταν του φωνάζω. Είναι θρασύτατος,» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Σάλιβαν.

«Προσπαθεί συνέχεια να αντιγράψει τη φωνή μου και συνέχεια βελτιώνεται σε αυτό από τότε που τον αγόρασα. Ο Μπάρνι έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και σίγουρα του αρέσει να πιστεύει πως είναι το πιο αγαπημένο μου κατοικίδιο. Μεταξύ μας, όμως, δεν είναι, αλλά δεν τολμάω να του το πω.»

Η κυρία Σάλιβαν και ο κύριος Κέρσεϊ έχουν τρία σκυλιά, τον 12χρονο Χάρι, που είναι διασταύρωση κόλεϊ με Αλσατίας, την Τίλι, ένα τεριέ, και τον γιό της, τον Μπλούι, ο οποίος είναι 8 μηνών.

Η κυρία Σάλιβαν, η οποία έχει 7 εγγόνια, αγόρασε τον Μπάρνι το 1998 και από τότε ο παπαγάλος προσπαθεί συνέχεια να τελειοποιήσει τη χροιά της φωνής της αφεντικίνας του.

Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι να φωνάζει τη γάτα, που ονομάζεται Σάντοου. Στη συνέχεια, όταν η γάτα υπακούσει, την επαινεί και αυτή με τη σειρά της πάει και κάθετε πάνω από το κλουβί του Μπάρνι.

«Ο Μπάρνι λέει συνέχεια «έλα δω», «άντε» και «καλό σκυλάκι» στα ζώα μας και δίνει συνέχεια διαταγές με τη φωνή της Μάργκαρετ,» λέει ο κύριος Κέρσεϊ. «Είναι παράξενος. Μιμείται τέλεια τη φωνή της και τα σκυλιά υπακούν τις διαταγές του, πλησιάζοντας το κλουβί του. Όλα τα ζώα νομίζουν ότι τα φωνάζει η Μάργκαρετ όταν μιλάει ο παπαγάλος. Τρελαίνεται να τα φωνάζει και να τους δίνει διαταγές. Είναι εκπληκτικό. Δεν τον φοβίζει τίποτα.»

Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου