''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

O νικητής του διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft βραβεύεται από τον Πρόεδρο της Βουλής


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, οΑντώνης Πλατάνιος βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτρη Σιούφα για τη διάκρισή που κέρδισε σε διαγωνισμό της Microsoft. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο των Βουλευτών στο Μέγαρο της Βουλής, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009, ενώ βραβεία παρέλαβαν και άλλοι μαθητές που κέρδισαν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. - Ο Αντώνης Πλατάνιος κέρδισε την πρώτη θέση στους περσινούς ελληνικούς τελικούς του διαγωνισμού τεχνολογίαςImagine Cup, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Microsoft σε διεθνές επίπεδο, και εκπροσώπησε την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς που διεξήχθησαν στο Παρίσι τον Ιούλιο.

Η εφαρμογή που παρουσίασε, το Project Protasis, το οποίο κέρδισε ιδιαίτερα θετικές κριτικές, αποτελεί ένα καινοτόμο σύστημα οικιακού αυτοματισμού που ελέγχει την παροχή ρεύματος, νερού και καυσίμων συμβάλλοντας στην ορθολογική διαχείριση τους και βοηθώντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. Η διαχείριση της κατανάλωσης της ενέργειας γίνεται βάσει της χρήσης αισθητήρων, οι οποίοι συνδέουν όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και λοιπές οικιακές λειτουργίες με έναν κεντρικό υπολογιστή, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου