''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Απαραίτητα τα μακροσκελή passwords για τα ασύρματα δίκτυα


Η εταιρεία Elcomsoft παρουσίασε πρόσφατα μια νέα εφαρμογή, η οποία αξιοποιεί την κάρτα γραφικών προκειμένου να επιταχύνει την ανάκτηση κωδικών ασφαλείας που χρησιμοποιούνται σε ασύρματα δίκτυα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η εφαρμογή είναι σε θέση να δοκιμάζει 31.500 passwords ανά δευτερόλεπτο, σε περίπτωση που υπάρχει στο σύστημα μια ATI Radeon HD 4870 X2.


- Η εξέλιξη έχει θορυβήσει τις αρχές, οι οποίες προειδοποιούν τους διαχειριστές εταιρικών και οικιακών δικτύων ότι θα πρέπει να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλείας. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα WPA/WPA2 passwords των 8 χαρακτήρων είναι πλέον ανασφαλή και προτείνουν την υιοθέτηση κωδικών με τουλάχιστον 12 χαρακτήρες.

Αν και οι περισσότεροι χαρακτήρες δεν αποτελούν πανάκεια, είναι γεγονός ότι ένα password μεγάλης έκτασης καθυστερεί σημαντικά τη διαδικασία παραβίασης. Η εφαρμογή της Elcomsoft έχει αποδείξει ότι μπορεί να σπάσει χωρίς δυσκολία οποιονδήποτε κωδικό 8 χαρακτήρων κι αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ασφάλεια του δικτύου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου