''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Ψεύτικος πρόεδρος στο Facebook



Ο πρόεδρος της Γουιάνας ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να εξερευνήσουν την υπόθεση ενός χρήστη – μέλους του κοινωνικού ιστοχώρου δικτύωσης Facebook, ο οποίος υποκρίνεται πως είναι ο ίδιος ο Μπάρατ Τζάγκντεο.

Το προφίλ του υποτιθέμενου Μπάρατ Τζάγκντεο έχει πάνω από 170 υποστηρικτές και διαθέτει φωτογραφίες του προέδρου όπως και τη βιογραφία του.

Μετά από την ανακάλυψη του συγκεκριμένου προφίλ, η κυβέρνηση της χώρας προχώρησε σε ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος δεν είναι μέλος του Facebook.

Στη συγκεκριμένη σελίδα έχουν τεθεί λίγα ερωτήματα από μέλη της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου και ενός ατόμου, ο οποίος αναρωτιέται για την αυθεντικότητα του προφίλ.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της χώρας υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν παρόμοια περίπτωση με τον πρόεδρο της Νότιας Αμερικής σε έναν άλλο ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης.

Το περασμένο έτος, ένας Μαροκινός φυλακίστηκε επειδή δημιούργησε ένα προφίλ στο Facebook με όνομα μέλους τη βασιλικής οικογένειας.

Ο Faoud Mourtada, 27χρονος μηχανικός πληροφοριακών συστημάτων, είχε καταδικαστεί στις 22/02 για "χρήση ψευδών πληροφοριών προσωπικών δεδομένων και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων" του πρίγκιπα Moulay Rachid, αδερφού του Mαροκινού μονάρχη.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών οργανώσεων προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων το δικαστήριο των είχε καταδικάσει σε αμετάκλητη ποινή φυλάκισης 3 ετών και σε χρηματικό πρόστιμο 1400$ (10.000 dirhams). Επιπλέον οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του δημοφιλούς δικτυακού τόπου έχουν διαγράψει ήδη δυο ψεύτικα προφίλ του Bilawal Bhutto, γιου της δολοφονηθείσας Πακιστανής πολιτικού, Benazir Bhutto.

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου