''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Η Intel ετοιμάζει την απάντησή της στον Athlon Neo

Ως γνωστόν, η Intel κυριαρχεί εδώ και καιρό στην αγορά των netbooks, με τον επεξεργαστή Atom να έχει επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά σε αυτούς τους τομείς της αγοράς υψηλής τεχνολογίας. Η ανακοίνωση της AMD σχετικά με την επικείμενη κυκλοφορία του επεξεργαστή Athlon Neo δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά φορητών υπολογιστών κι αυτό είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορη την Intel.

- Ο Athlon Neo προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες των φορητών υπολογιστών που βρίσκονται μια κατηγορία πάνω από τα netbooks. Ειδικότερα, ο νέος επεξεργαστής απευθύνεται σε budget notebooks που στοιχίζουν μεταξύ 450 και 700 ευρώ, μια κατηγορία για την οποία δεν υπάρχει ακόμη εξειδικευμένος επεξεργαστής. Εν όψει του Athlon Neo, η Intel φέρεται να ετοιμάζει ένα νέο επεξεργαστή, βασισμένο στην αρχιτεκτονική Core.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος επεξεργαστής θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση των ultra-low voltage processors. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές έχουν τιμή TDP γύρω στα 10W και εκτιμάται ότι ο νέος επεξεργαστής θα κινείται στα ίδια επίπεδα, ή ακόμη χαμηλότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου