''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Στόουνχεντζ για Ρέιβ πάρτι


Σύμφωνα με έναν ακαδημαϊκό, το Στόουνχεντζ, το νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την εποχή του Χαλκού, εξυπηρετούσε ως χώρος προϊστορικών Ρέιβ πάρτι... 

Ο Δρ. Rupert Till, ο οποίος εργάζεται και ως DJ, πραγματοποίησε πειράματα τα οποία, όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύουν ότι ο κύκλος μεγαλίθων είναι ιδανικός για την τρανς μουσική.

Ο Δρ. Till, ειδικός τεχνολογίας ήχου από το πανεπιστήμιο Huddersfield, ισχυρίζεται ότι οι πέτρες προσφέρουν τέλεια ακουστική για επαναλαμβανόμενους ρυθμούς. Ο ίδιος παρατήρησε το φαινόμενο χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστικό μοντέλο του μνημείου αλλά και κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ένα αντίγραφο στην Ουάσιγκτον της Αμερικής.

Ο καθηγητής τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κάτοικοι της περιοχής ανέπτυξαν το σύμπλεγμα του Στόουνχεντζ για να δημιουργήσουν ειδικούς ήχους.

«Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι πέτρες εμφανίζουν όλες καμπυλότητα και αντανακλούν τον ήχο τέλεια. Στην ουσία μπορούμε να αναπαράγουμε ήχους που ακούστηκαν πριν από 5.000 χρόνια.» 

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου