''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

«Περιπετειώδεις» οι γοητευτικές γυναίκες



Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα θηλυκών ορμονών (οιστρογόνων) όχι μόνο δείχνουν και νιώθουν πιο γοητευτικές, έλκοντας τους άνδρες, αλλά παράλληλα νιώθουν λιγότερο δεσμευμένες στη σχέση τους και έχουν μεγαλύτερη ροπή στις ερωτικές «περιπέτειες» και τις απιστίες, με συνέπεια να αλλάζουν συχνότερα σύντροφο, όπως υποστηρίζει νέα επιστημονική έρευνα.

Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου του Τέξας-Όστιν, υπό την εξελικτική ψυχολόγο δρα Κριστίνα Ντουράντε, που δημοσιεύεται στο βιολογικό περιοδικό Biology Letters της βρετανικής Βασιλικής Εταιρίας, διαπίστωσε ότι οι νεαρές γυναίκες αισθάνονται πιο ελκυστικές, όταν έχουν υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης (ενός οιστρογόνου) -και δρουν ανάλογα.

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα της Ντουράντε, οι γυναίκες αυτές έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φλερτάρουν και να εμπλέκονται σε σχέσεις με κάποιον άλλο πέρα -και κρυφά- από τον σύντροφό τους, όπως αναφέρουν το Ρόιτερ και η ηλεκτρονική υπηρεσία New Scientist.

Τα οιστρογόνα, εδώ και καιρό, έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας, καθώς και τον τρόπο που ντύνεται και συμπεριφέρεται (όσο περισσότερα οιστρογόνα, τόσο πιο προκλητικά και τολμηρά).

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, οι γυναίκες που παράγουν με φυσιολογικό τρόπο αυξημένα επίπεδα θηλυκών ορμονών, «εμπλέκονται σε μια ευκαιριακή σειριακή μονογαμία, όντας ανοιχτές σε περιπέτειες και μετακινούμενες από τη μια σχέση στην επόμενη, όταν τους προκύψει καλύτερος σύντροφος».

Η τάση αυτή τις ωθεί σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα, συχνά εκτός της «νόμιμης» σχέσης τους: «Οι γυναίκες με υψηλή γονιμότητα δεν ικανοποιούνται εύκολα από τους μακρόχρονους συντρόφους τους και νιώθουν την ανάγκη να σχετιστούν με άλλους άνδρες, πιο επιθυμητούς». Όμως, σύμφωνα με τη Ντουράντε, ο σκοπός τους δεν είναι η «περιπέτεια μιας νύχτας», αλλά η δημιουργία νέας σχέσης.

Η μελέτη αυτή επιβεβαίωσε επίσης ότι οι γυναίκες με υψηλή οιστραδιόλη «θεωρούνται σημαντικά πιο ελκυστικές εξωτερικά από τις ίδιες και τους άλλους γύρω τους», γεγονός που, μεταξύ άλλων, τις βοηθά συχνά να πετυχαίνουν τους κοινωνικούς στόχους τους.

Η ποσότητα οιστραδιόλης αυξομειώνεται στη διάρκεια του «κύκλου» μιας γυναίκας, ανάλογα με το επίπεδο γονιμότητας και το σεξουαλικό ενδιαφέρον. Τα επίπεδα οιστραδιόλης (αντίστοιχης της τεστοστερόνης στους άνδρες) τείνουν να πέφτουν όταν οι γυναίκες χάνουν βάρος, ασκούνται τακτικά και μεγαλώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου