''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Εικονικοί... γονείς!



Πρόκειται για ένα φθηνό αντικαταστατό, όμως η αμερικανική κυβέρνηση ελπίζει ο «εικονικός γονέας» να καταφέρει να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη στα παιδιά στρατιωτικών.

Το Υπουργείο Άμυνας προτείνει τη δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα βοηθάει τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με μια εικονική έκδοση των γονιών τους. Οι ειδικοί ελπίζουν ότι το πρόγραμμα θα μπορεί να προσφέρει καθησυχασμό και δυνατότητα συνομιλίας όταν το τηλέφωνο ή το internet δεν θα αποτελούν επιλογή.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι «το άγχος της δουλειάς θα μπορούσε να μειωθεί εάν οι σύζυγοι ή τα παιδιά των εργαζομένων μπορούσαν να μιλούν με τους αγαπημένους σε κρίσιμες περιόδους.»

Σύμφωνα με υπολογισμούς περισσότερα από 155.000 παιδιά έχουν τουλάχιστον έναν γονέα στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, σε στρατιωτικά καθήκοντα. 


New Scientist

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου