''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τελετή καλής τύχης για τους ηγέτες


Μια ομάδα Περουβιανών Σαμάνων συναντήθηκε την Κυριακή που μας πέρασε στο υψηλότερο σημείο της Λίμα για την πραγματοποίηση μιας τελετής, η οποία θα φέρει καλοτυχία στους παγκόσμιους ηγέτες για το νέο έτος... 



Σαμανισμός εννοείται ένα πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικο-θρησκευτικό φαινόμενο, που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης. Κεντρικό πρόσωπο στον Σαμανισμό είναι ο σαμάνος (šamán) ως ιερέας, μάγος-γιατρός και αρχηγός ενίοτε της οικογενειακής θρησκείας.

Την τελετή «καλής τύχης» οργάνωσε ο Σαμάνος Juan Osco, ο οποίος μαζί με μια ομάδα ιθαγενών ιερέων κατευθύνθηκε στο λόφο του Σαν Κριστομπάλ στη Λίμα.

Για την τελετή χρησιμοποιήθηκαν μια σημαία της Αμερικής, μια εικόνα του Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του και μια ομάδα Σαμάνων, οι οποίοι ευχήθηκαν στον νέο Αμερικανό πρόεδρο και την οικογένεια του καλοτυχία.

Στη λίστα όμως συμπεριλαμβάνοντας και οι Πρόεδροι της Βενεζουέλας και της Βολιβίας, Ούγο Τσάβες και Έβο Μοράλες αντίστοιχα, ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο και ο Περουβιανός πρόεδρος Άλαν Γκαρσία.

Όλως παραδόξως στην εκτενή λίστα συμπεριλαμβάνονταν και ο Μάικλ Τζάκσον...

Την τελετή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο.

Living in Peru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου