''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Μειωμένα έσοδα από πωλήσεις PC games το 2008, αντίστροφη πορεία στις κονσόλες


Η εταιρεία Entertainment Software Association έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις των video games κατά τη διάρκεια του2008. Οι πωλήσεις έφτασαν τα 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα νούμερο που μεταφράζεται σε αύξηση 22,9% σε σχέση με τις πωλήσεις παιχνιδιών το 2007.

- Μια πιο προσεκτική ματιά στα δεδομένα αποκαλύπτει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις των PC games εμφάνισαν σημαντική μείωση, της τάξης του 23%. Όπως είναι λογικό, η συνολική αύξηση των πωλήσεων οφείλεται στις κονσόλες και τις φορητές συσκευές, οι οποίες φαίνεται να διάγουν την καλύτερή τους περίοδο, όσον αφορά τις πωλήσεις παιχνιδιών.

Το συμπέρασμα είναι ότι, παρά την οικονομική κρίση, η αγορά των video games δείχνει λίγο-πολύ ανεπηρέαστη από τις εξελίξεις. Αναμένεται με ενδιαφέρον η πορεία της αγοράς το 2009, καθώς το οικονομικό περιβάλλον παραμένει σχετικά ασταθές και απομένει να δούμε αν τα games θα αντέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου