''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Αυτοκίνητα-αίθουσες πολυμέσων


Σε κινούμενες αίθουσες πολυμέσων μετατρέπονται πλέον τα αυτοκίνητα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, επιτρέποντας μας όχι απλά να τηλεφωνούμε ασύρματα αλλά και να βλέπουμε τηλεόραση, να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, να ελέγχουμε την αλληλογραφία μας και να ρυθμίζουμε το πρόγραμμά μας.

Στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων 2009 του Λος Άντζελες, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές για το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και πολυάριθμες.

Μεγάλη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, για παράδειγμα, παρουσίασε μία ιδιαίτερα προηγμένη έκδοση του τεχνολογικού της συστήματος Sync, που παράγει σε συνεργασία με εταιρεία παραγωγής λογισμικού.

Χάρη στο σύστημα αυτό, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του, εντός του αυτοκινήτου, ένα φορητό γραφείο από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί την πρόοδο της παραγωγής, να ελέγχει τις παραγγελίες του, να τυπώνει τιμολόγια και όλα αυτά χάρη στις ασύρματες συνδέσεις με βάση την τεχνολογία GPS.

Ακόμη, θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τα e-mail του μέσω φωνητικών εφαρμογών, να συνδέεται αυτόματα με τον αποστολέα ενός μηνύματος και να ορίζει συνάντηση, στην οποία θα μπορεί να μεταβεί ακολουθώντας το συντομότερο και οικονομικά αποδοτικότερο δρομολόγιο που θα του έχει προτείνει το σύστημα.

Προς το παρόν το σύστημα Sync, που η αυτοκινητοβιομηχανία αυτή εγκαινίασε το 2007, επιτρέπει στον οδηγό να πραγματοποιεί τηλεφωνήματα και οδικές αναζητήσεις, χωρίς να αφήσει καθόλου από τα χέρια του το τιμόνι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αυτοκίνητα που διαθέτουν το σύστημα αυτό σημειώνουν διπλάσιες πωλήσεις από τα υπόλοιπα. Η βελτιωμένη έκδοση του Sync θα είναι διαθέσιμη πρώτα στην Ευρώπη από το 2010,

και ύστερα στον υπόλοιπο κόσμο.

Επίσης, πολλοί άλλοι εκθέτες στο Λος Άντζελες παρουσίασαν παρόμοιες καινοτομίες που μετατρέπουν το αυτοκίνητο σε πολυμεσική αίθουσα. Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες, τουλάχιστον δύο συστήματα θα επιτρέπουν στους επιβάτες να παρακολουθούν τηλεόραση εντός του αυτοκινήτου, καταργώντας τα CD που ήταν απαραίτητα για την απασχόληση των παιδιών στα μακρινά ταξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου