''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Οι γόνιμες ημέρες είναι και ημέρες απιστίας


Λονδίνο: Οι γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης, μιας ορμόνης που φτάνει στα ανώτερα επίπεδά της λίγο πριν από την ωορρηξία, όχι μόνο είναι και νιώθουν γοητευτικότερες, αλλά έχουν και μεγαλύτερη τάση για απιστία και αλλαγή ερωτικού συντρόφου, διαπιστώνουν Αμερικανοί ερευνητές.

Η οιστραδιόλη, το κυριότερο οιστρογόνο στον ανθρώπινο οργανισμό, είναι γνωστό από προηγούμενες μελέτες ότι αυξάνει τη γονιμότητα στις γυναίκες και επηρεάζει την ψυχολογία τους, καθώς τις κάνει να ντύνονται πιο προκλητικά και να επιζητούν πιο συναρπαστικές σεξουαλικές εμπειρίες.

Η Κριστίνα Ντουράντε και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν διαπίστωσαν ότι οι νεαρές γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης ήταν και ένιωθαν πιο ελκυστικές, και μάλιστα εκμεταλλεύονταν αυτή την επιπλέον γοητεία.

«Οι γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα οιστραδιόλης ανέφεραν μεγαλύτερη πιθανότητα φλερτ, φιλιών ή σοβαρής σχέσης με κάποιον άλλο εκτός του κύριου ερωτικού συντρόφου τους, και ήταν οριακά πιο πιθανό να έχουν ερωτικές συναντήσεις με άλλους άνδρες» αναφέρουν οι ερευνητές στο Biology Letters, μια έκδοση της βρετανικής Βασιλικής Εταιρείας.

Ορισμένες γυναίκες παράγουν περισσότερη οιστραδιόλη από το μέσο όρο, ωστόσο η Δρ Ντουράντε τονίζει ότι η συγκέντρωση της ορμόνης στο αίμα ποικίλει ανάλογα με τη φάση του κύκλου τους και κορυφώνεται λίγο πριν από την ωορρηξία.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ερευνητές εξέτασαν 52 φοιτήτριες 17 έως 30 ετών οι οποίες δεν έπαιρναν αντισυλληπτικά με ορμόνες. Δείγματα αίματος ελήφθησαν δύο φορές από κάθε εθελόντρια.

«Ο γυναίκες με υψηλά επίπεδα οιστραδιόλης θεωρούνταν σημαντικά πιο ελκυστικές τόσο από τις ίδιες όσο και από άλλους [άνδρες και γυναίκες που συμμετείχαν στο πείραμα και κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη γοητεία των φοιτητριών]» γράφουν οι ερευνητές στη δημοσίευσή τους.

Οι γυναίκες αυτές ανέφεραν και περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες, ειδικά εκτός της επίσημης σχέσης τους, όχι όμως σε σχέσεις της μίας βραδιάς.

«Τα αποτελέσματά μας είναι συνεπή με την πιθανότητα ότι οι εξαιρετικά γόνιμες γυναίκες δεν ικανοποιούνται εύκολα από τους σταθερούς συντρόφους τους και έχουν μια ιδιαίτερη τάση να κάνουν γνωριμίες με άλλους, προφανώς πιο επιθυμητούς, άνδρες» καταλήγει η δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου