''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Κλινική για τον χημικό «ευνουχισμό» βιαστών άνοιξε στη Νότιο Κορέα


Μείγμα ορμονών και φαρμάκων θα καταστέλλει τη σεξουαλική επιθυμία των ενόχων (φωτ. αρχείου)

Μείγμα ορμονών και φαρμάκων θα καταστέλλει τη σεξουαλική επιθυμία των ενόχων (φωτ. αρχείου)Τα Νέα

Σεούλ: Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας εγκαινίασε την Πέμπτη κλινική για τον χημικό «ευνουχισμό» ατόμων που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλική εγκλήματα, με το επιχείρημα ότι το δραστικό αυτό μέτρο θα αποτρέψει το ενδεχόμενο υποτροπής τους.

Οι βιαστές και παιδόφιλοι για τους οποίους προορίζεται η κλινική «θα μπορούν να αρνηθούν τη χορηγούμενη αγωγή, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση η κράτησή τους θα παρατείνεται πέραν του αναγκαίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χίο Σανγκ-Γκου, διευθυντής της διεύθυνσης πρόληψης εγκλήματος στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η νέα μονάδα, με έδρα το Εθνικό Ινστιτούτο Εγκληματολογικής Ψυχιατρικής, 160 χιλιόμετρα νότια της Σεούλ, «είναι η πρώτη κλινική αυτού του είδους στη χώρα» είπε.

Η φαρμακευτική αγωγή περιλαμβάνει ορμόνες και άλλες ουσίες που καταστέλλουν τη σεξουαλική επιθυμία, εξήγησε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νοτίου Κορέας, οι ένοχοι σεξουαλικών εγκλημάτων επιτρέπεται να παραμένουν υπό κράτηση για «θεραπεία» για διάστημα έως και 15 ετών.

Στα εγκαίνιά της η κλινική έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 100 άτομα, με την προοπτική να αυξήσει το δυναμικό της στα 300 κρεβάτια σε διάστημα ενός έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου