''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Tο πρώτο ελληνικό site για Πράσινες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Το www.greenict.gr είναι ο νέος ιστοχώρος που εγκαινιάστηκε από το Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών [ΤΠΕ] του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας [e-TEE], μετά από μία εβδομάδα πιλοτικής λειτουργίας. Με το greenict.gr, το e-TEE φιλοδοξεί να προσφέρει ένα έγκυρο εργαλείο γνώσης και πληροφόρησης στους χρήστες των ΤΠΕ, στις επιχειρήσεις και στην Πολιτεία.

- Στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει προς κάθε καινοτόμο δράση στο πεδίο των ΤΠΕ και με πίστη στη δέσμευσή του για περιβαλλοντικά υπεύθυνη στάση, το e-TEE σχεδίασε το συγκεκριμένο website προκειμένου να ευαισθητοποιήσει, και μέσω Διαδικτύου, το κοινό για την οικολογική χρήση των ΤΠΕ.

Η δημιουργία του greenict.gr αποσκοπεί στην ενημέρωση του ελληνικού κοινού για το επίκαιρο και κρίσιμο ζήτημα των Πράσινων ΤΠΕ. Στόχος του e-TEE είναι να δημιουργήσει έναν σύγχρονο διαδικτυακό κόμβο, όπου οι επιστήμονες ΤΠΕ θα μπορούν να καταθέτουν την άποψή τους για την οικολογική χρήση των ΤΠΕ και το ευρύτερο κοινό να γίνεται δέκτης έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου