''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Συνάντηση Πάπα-Χόκινγκ σε εκδήλωση επιστημόνων


Ο Πάπας Βενέδικτος δήλωσε σε εκδήλωση επιστημόνων, στο οποίο παρευρισκόταν και ο Βρετανός κοσμολόγος, Στίβεν Χόκινγκ, ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ της πίστης στο Θεό και της εμπειρικής επιστήμης. 

Βατικανό —
Ο Πάπας, που είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον διακεκριμένο φυσικό σε εκδήλωση που οργανώθηκε από την Παπική Ακαδημία Επιστημών, περιέγραψε την επιστήμη ως την επιδίωξη της γνώσης για τα δημιουργήματα του Θεού.

«Δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ της κατανόησης της δημιουργίας από πλευρά πίστης και των αποδεικτικών στοιχείων των εμπειρικών επιστημών,» δήλωσε ο Ποντίφικας.

«Ο Γαλιλαίος είδε τη φύση ως ένα βιβλίο που το έγραψε ο Θεός.»

Η Καθολική Εκκλησία αποκήρυξε τον αστρονόμο του 17ου αι., Γαλιλαίο, ως αιρετικό για την θεωρεία του ότι η Γη περιστρεφόταν γύρω από τον Ήλιο, ενώ τον επανένταξαν το 1992.

Ο Χόκινγκ είναι προσκεκλημένος στην επιστημονική εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και έχει ως θέμα την εξέλιξη του διαστήματος και της ζωής.

Ο Χόκινγκ, σε μία συνέντευξή του πέρυσι στο Reuters είχε υποστηρίξει ότι δεν πιστεύει στον Θεό με την κανονική έννοια.

«Πιστεύω πως το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης,» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. «Οι νόμοι αυτοί μπορεί να θεσπίστηκαν από τον Θεό , αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να διαλύσει τους νόμους.»

Η Καθολική Εκκλησία διδάσκει «θεϊστική εξέλιξη», η οποία δέχεται την εξέλιξη ως επιστημονική θεωρεία. Οι υποστηρικτές δεν βρίσκουν κανένα λόγο γιατί ο Θεός να μην χρησιμοποίησε μία εξελικτική διαδικασία για να δημιουργήσει το ανθρώπινο είδος.

Ο Ποντίφικας είναι θαυμαστής της τεχνολογίας που επιτρέπει στον Χόκινγκ να μιλάει μέσω ενός συνθεσάιζερ φωνής. Ο διακεκριμένος επιστήμονας είναι παράλυτος και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω μίας μυϊκής ασθένειας, ενώ έχει χάσει και τη φυσική του φωνή. 

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου