''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Έξω καρδιά


Οι γιατροί στην Κίνα προσπαθούν να γιατρέψουν ένα 4χρονο αγοράκι, του οποίου η καρδιά μεγαλώνει έξω από το στομάχι του. 

Η καρδιά του μικρού Zhang Weiyuan καλύπτεται μόνο από ένα στρώμα δέρματος κάτω από το οποίο μπορεί να φανεί με γυμνό μάτι η λειτουργία της καρδιάς. 

Ο μικρός Zhang, από το χωριό Hetai της περιοχής Panjing μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Shengjing, όπου οι γιατροί ζυγίζουν τις επιλογές τους. 

«Δεν είμαστε βέβαιοι εάν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την εγχείρηση και να βάλουμε την καρδιά στη θέση της όμως θα βάλουμε τα δυνατά μας,» σχολιάζει εκπρόσωπος του νοσοκομείου. 

Οι γονείς του Zhang τον τύλιξαν με επιπλέον ρούχα για να προστατεύσουν την καρδιά του και του απαγόρευσαν να παίζει με άλλα παιδιά προς αποφυγή οποιουδήποτε τραυματισμού.

Ο πατέρας του Zhang Xianzhen, ομολογεί ότι νιώθει ένοχος που δεν πήγε τον γιό του νωρίτερα σε γιατρό.

«Η γυναίκα μου και εγώ δεν κερδίζουμε αρκετά χρήματα. Έτσι δεν καταφέραμε να πάμε το γιό μας σε γιατρό όλο αυτό τον καιρό για οικονομικούς λόγους.»

«Ο μικρός μας δεν κλαίει ποτέ ακόμα και όταν υποφέρει, κάτι το οποίο μας κάνει να νιώθουμε ακόμα πιο ένοχοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου