''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Στρατός από ρομπότ!


Ένας γεωργός από την Κίνα, ένθερμος υποστηρικτής της τεχνολογίας, έχει κατασκευάσει περίπου 26 ρομπότ τα τελευταία 30 χρόνια. 

Ο 46χρονος Wu Yulu, ο οποίος έχει λάβει μόνο τη βασική εκπαίδευση, σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνος του ρομπότ.

«Μια μέρα, σε ηλικία 11 ετών, καθόμουν στην εξώπορτα και, καθώς παρατηρούσα τους χωρικούς να περνούν από μπροστά μου, ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα της κατασκευής μιας μηχανής που θα περπατάει όπως ακριβώς ένας άνθρωπος,» αναφέρει ο Yulu.

Το πρώτο ρομπότ χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί και να μπορεί να μετακινηθεί με μικρά βήματα. Ωστόσο, με τον καιρό, τα σχέδια του γίνονταν όλο και πιο λεπτομερή, φτιάχνοντας ρομπότ ικανά να σκαρφαλώνουν σε τοίχους, να προσφέρουν νερό, τσιγάρα, να παίζουν μουσικά όργανα και να γράφουν.

Ο Wu, ο οποίος ζει κοντά στο Πεκίνο, βλέπει όλα τα ρομπότ ως γιους του και τους έχει δώσει ονόματα σύμφωνα με την σειρά κατασκευής τους, από τον Wu No.1 έως τον Wu No.26.

«Όλα είναι παιδιά μου, έτσι θα πρέπει να έχουν το επώνυμο μου,» σχολιάζει ο ιδιόρρυθμος εφευρέτης.

Από όλους τους μηχανικούς γιούς του, ο Wu αναφέρει ότι αγαπάει περισσότερο τον Wu No.25, ένα ρομπότ το οποίο μπορεί τραβήξει κάρο. Κάθε μέρα ο Wu No.25, μετακινεί τον εφευρέτη του στη γύρω περιοχή. Το ρομπότ μπορεί να περιφέρεται για περίπου 6 ώρες με μια μόνο φόρτιση μπαταρίας.

Ο Wu αναφέρει ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει μερικά από τα ρομπότ του μετά από χρέη που προέκυψαν από την επένδυση των 2/3 των μηναίου του εισοδήματος στο πάθος του. 

Ananova

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου