''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Διαμάντια από... τεκίλα!


Μεξικανοί επιστήμονες μετέτρεψαν σε διαμάντια το εθνικό τους σύμβολο, την τεκίλα, και τώρα αναζητούν πρακτικές εφαρμογές για την ανακάλυψή τους. 

«Τα διαμάντια από τεκίλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην ανίχνευση ακτινοβολίας, σε κοπτικά εργαλεία, αλλά κυρίως ως υποκατάστατο του πυριτίου στους μελλοντικούς υπολογιστές,» σχολιάζει ο Miguel Apatiga, ένας από τους τρείς ερευνητές από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικό.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όταν υδρατμοί από την λευκή τεκίλα εισαχθούν σε μια ανοξείδωτη ατσάλινη βάση, τότε σχηματίζεται ένα φιλμ διαμαντιών.

Οι προηγούμενοι ξεκίνησαν να πειραματίζονται πριν από 13 χρόνια για τη δημιουργία συνθετικών διαμαντιών, τα οποία παράγονται τεχνητά, σε αντίθεση με τα φυσικά διαμάντια, που είναι προϊόν γεωλογικών διαδικασιών από αέρια, όπως το μεθάνιο.

Αργότερα, παρήγαγαν διαμάντια από υγρά και παρατήρησαν ότι η ιδανική αναλογία 40% αιθανόλης και 60% νερού ήταν παρόμοια με αυτή της τεκίλας.

«Μια μέρα πήγα σε ένα κατάστημα και αγόρασα ένα μπουκάλι φθηνής τεκίλας. Την χρησιμοποίησα υπό τις ίδιες πειραματικές συνθήκες και είχα τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα,» εξηγεί ο Apatiga.

Ωστόσο όταν χρησιμοποιήθηκε τεκίλα, δημιουργήθηκαν πολύ μικροί, προς το παρόν τουλάχιστον, κρύσταλλοι διαμαντιών, που δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε κοσμήματα.

Τώρα, οι επιστήμονες εξερευνούν άλλες προοπτικές εφαρμογής για τα διαμάντια τεκίλας.

«Είναι αλήθεια ότι η τεκίλα για εμάς είναι ξεχωριστή. Πρόκειται για ένα μεξικάνικο προιόν και οι Μεξικανοί ερευνητές ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια, όμως ένας επιχειρηματίας θα μπορούσε να πει: Ωραία, όμως τώρα πως θα χρησιμοποιήσω τα μικροσκοπικά διαμάντια;»

Πάντως, μετά τα αρχικά πειράματα με κοινή λευκή τεκίλα, τώρα οι ερευνητές μελετούν πιο εξεζητημένα και ακριβά είδη τεκίλας, με την ελπίδα να αποκτήσουν καλύτερα διαμάντια! 

Yahoo News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου