''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Συνέχεια στον εφιάλτη του νοθευμένου γάλακτος


Έξι παιδιά πέθαναν και περισσότερα από 60 αρρώστησαν ύστερα από κατανάλωση νοθευμένου γάλακτος σε κρατικό σχολείο της ανατολικής Ινδίας, όπως ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

Οι μαθητές του κρατιδίου Τζαρκχάντ, ηλικίας μεταξύ 8 και 13 ετών, άρχισαν να υποφέρουν από εμετούς και στομαχικούς πόνους, ύστερα από κατανάλωση γάλακτος και φαγητού την Πέμπτη το απόγευμα, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

Περισσότερα από 30 παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας του κρατιδίου Ράντσι, εννέα από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν οι γιατροί. «Φαίνεται ότι το νοθευμένο γάλα προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του κρατιδίου, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σχολείο διοικείται από το υπουργείο Πρόνοιας του κρατιδίου και παρέχει δωρεάν εκπαίδευση και τροφή σε παιδιά που προέρχονται από τις φτωχότερες και λιγότερο αναπτυγμένες κοινότητες της Ινδίας.

Η κυβέρνηση του κρατιδίου έθεσε σε διαθεσιμότητα τους δασκάλους για πλημμελή άσκηση καθηκόντων, γιατί τα φαγητά και τα ποτά ετοιμάζονται υπό την επίβλεψή τους. Οι γονείς πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία έξω από το σχολείο. «Δεν φανταστήκαμε ποτέ ότι η δωρεάν εκπαίδευση και σίτιση θα ήταν αιτία για το θάνατο του γιου μας», δήλωσε ο πατέρας ενός από τα παιδιά που χάθηκαν.

Έλεγχοι της FDA για ίχνη μελαμίνης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν τα προϊόντα γάλακτος που εισάγονται από την Κίνα για να διαπιστώσουν εάν περιέχουν ίχνη της τοξικής ουσίας μελαμίνης, όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των τροφίμων (FDA).

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης στρατηγικής της για την αντιμετώπιση του προβλήματος επιμόλυνσης με μελαμίνη των προϊόντων που διατίθενται για κατανάλωση και εισάγονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η FDA επέκτεινε τους ελέγχους στα κινεζικά γαλακτοκομικά προϊόντα και στα είδη διατροφής που παρασκευάζονται στην Κίνα και περιέχουν προϊόντα γάλακτος», αναφέρει η υπηρεσία στην ιστοσελίδα της.

Μέχρι τώρα πάντως δεν έχει υπάρξει κανένα κρούσμα δηλητηρίασης από μελαμίνη στις ΗΠΑ. Η μελαμίνη, που εντοπίστηκε κυρίως σε βρεφικά γάλατα σε σκόνη και ευθύνεται για το θάνατο τεσσάρων μωρών στην Κίνα, είναι ένα χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται για την παραγωγή κόλλας και πλαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου