''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΗΠΑ: Για κλοπή προσωπικών στοιχείων προειδοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών


Κενό ασφαλείας στο σύστημα αποθήκευσης αρχείων εντόπισε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ενδέχεται να αφήσει έκθετους σε κλοπή προσωπικών στοιχείων έως και 400 άτομα που υπέβαλαν πρόσφατα αίτηση για έκδοση διαβατηρίου. 

Το υπουργείο έχει μέχρι στιγμής ενημερώσει 383 άτομα των οποίων οι αιτήσεις περιείχαν προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμοί καρτών κοινωνικής ασφάλισης.

Το υπουργείο προειδοποιεί ότι τα στοιχεία τους μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για το άνοιγμα πιστωτικών λογαριασμών από απατεώνες.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου τόνισε ότι η έρευνα συνεχίζεται και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία όσων ενημερώθηκαν δεν έχει πέσει θύμα απάτης αλλά όλοι δέχθηκαν προσφορές για δωρεάν πιστώσεις για ένα έτος.

Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο περίπου την ίδια χρονική περίοδο που υπάλληλοι του υπουργείου παρανόμως υπέκλεπταν τις αιτήσεις διαβατηρίων προεδρικών υποψηφίων, διασημοτήτων και αθλητών.

Ωστόσο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι οι δύο υποθέσεις δε συνδέονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου