''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Η Panasonic εξαγοράζει τη Sanyo

"'Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά", λέει η γνωστή παροιμία και αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά και στην υπόθεση Panasonic-Sanyo. Τον τελευταίο καιρό είχαν φουντώσει οι φήμες που έφεραν την Panasonic να ετοιμάζει πρόταση εξαγοράς της Sanyo. Αμφότερες οι εταιρείες τηρούσαν σιγήν ιχθύος, μέχρι τη στιγμή που η Panasonic ανακοίνωσε επισήμως ότι προτίθεται να προχωρήσει στην εξαγορά της ανταγωνίστριάς της.

- Το ποσό της εξαγοράς υπολογίζεται στα 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη οι όροι της συμφωνίας. Το σίγουρο είναι ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Panasonic, καθώς θα απορροφήσει την τεχνογνωσία της Sanyo, κυρίως στον τομέα των μπαταριών για κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές.

Δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς, είναι πιθανό η Panasonic να κλείσει τα τμήματα της Sanyo που παράγουν προϊόντα όμοια με τα δικά της. Θα έχει, επίσης, ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στην ιαπωνική αγορά, όπου το νέο σχήμα θα τεθεί αντιμέτωπο με τις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως η Sony, η Hitachi και η Toshiba.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου