''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Στο 20% η διείσδυση του Firefox

Τα στοιχεία που συνέλεξε η εταιρεία Net Applications καταδεικνύουν ότι η Firefox αυξάνει σταθερά το μερίδιό του στην αγορά των browsers. Ειδικότερα, ο browser της Mozilla καταλαμβάνει πλέον το 20% της παγκόσμιας αγοράς όσον αφορά στη διαδικτυακή πλοήγηση. Το ποσοστό αυτό είναι αρκετά υψηλό, αν αναλογιστεί κανείς τους ισχυρούς αντιπάλους που έχει να αντιμετωπίσει ο Firefox.

- Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα Internet, η αυξανόμενη δημοτικότητα του Firefox οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι ο Internet Explorer έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για ζητήματα ασφαλείας. Επίσης, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Firefox είναι ο πλέον παραμετροποιήσιμος browser της αγοράς, καθώς διαθέτει αμέτρητα add-ons που μπορούν να αλλάξουν ριζικά την εμφάνιση και τις λειτουργίες του.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το Firefox, η Mozilla ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα προχωρήσει σε αντικατάσταση της υπάρχουσας Javascript engine με την TraceMonkey. Η εταιρεία αναμένει μια αύξηση της απόδοσης σε σχετικές εφαρμογές κατά 20-40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου