''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Πάρτι τρομοκρατικής οργάνωσης;


Μια ομάδα φοιτητών αναγκάστηκε να δώσει άδοξο τέλος στο πάρτι «Τρελού Επιστήμονα» όταν η αστυνομία τους πέρασε για τρομοκράτες. 

Το ιδιωτικό πάρτι έγινε στο Hackney του Βόρειου Λονδίνου και οργανώθηκε από μια ομάδα φίλων, που ντύθηκαν τρελοί επιστήμονες, και πραγματοποίησαν ψεύτικα πειράματα για να διασκεδάσουν τους καλεσμένους τους.

Όταν η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο για έλεγχο ρουτίνας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ανακάλυψε επιστημονικά υπολείμματα και πλαστικούς σκελετούς, τα οποία πέρασαν για σύνεργα τρομοκρατικής οργάνωσης και εξοπλισμό επεξεργασίας ναρκωτικών ουσιών.

Το ξέφρενο πάρτι έλαβε τέλος όταν η αστυνομία συνέλαβε τους νεαρούς για τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο 29χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, Richard Watson, συνελήφθη και εξετάστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ ολόκληρη η περιοχή γύρω από το σπίτι του εκκενώθηκε και οι δρόμοι κλείστηκαν.

«Καθόμουν με χειροπέδες στο πίσω μέρος ενός περιπολικού για παραπάνω από μια ώρα, ενώ η ομάδα έρευνας ξετίναζε το σπίτι μου. Υπήρχαν πάρα πολλοί αστυνομικοί. Κάθε φορά που κοιτούσα έξω από το αυτοκίνητο έβλεπα νέες ομάδες να κάνουν έλεγχο.» Λίγο αργότερα, στην περιοχή έφτασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα.

Ο Timmy Sampson, ένας από τους φοιτητές, αναφέρει: «Μου είπαν ότι συλλαμβάνομαι για κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. Στην αρχή γέλασα, όμως στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι μιλούσαν πολύ σοβαρά. Καταλαβαίνω ότι οι αρχές είναι ιδιαίτερα πιεσμένες και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τα θέματα της τρομοκρατίας, όμως το σπίτι ήταν γεμάτο φαγητό, αναψυκτικά και ποτά.» Η αστυνομία λίγο αργότερα άφησε ελεύθερο τον Watson.

Ο 27χρονος Timmy Sampson, ήταν ένας από τους τρελούς επιστήμονες. «Μαζί με μερικούς φίλους αποφασίσαμε ότι το θέμα του πάρτι θα είναι η αποτυχημένη επιστήμη. Όλοι φορούσαμε περίεργες περούκες και εργαστηριακές ποδιές,» σχολιάζει ο Sampson.

«Έφερα το σετ χημείας που είχα από παιδί και μερικά αρκουδάκια που θα ανοίγαμε μπροστά στους φίλους μας. Ήταν ξεκαρδιστικό, φτιάχναμε μίγματα και πετούσαμε σκόνη ταλκ παντού. Η αστυνομία είδε όλη αυτή την αναστάτωση και υπέθεσε ότι κατασκευάζαμε βόμβες, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου ήταν λίγο παράλογο, καθότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη γιορτή Halloween.»

Η ομάδα των νεαρών, που αποκαλούν τους εαυτούς τους: The Bearded Kitten/Sugar House Gang, είναι γνωστοί στο Λονδίνο για τις ανατρεπτικές συναθροίσεις και τις ζωντανές παραστάσεις τους.

Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου