''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Στολίδια από περιττώματα ταράνδω


Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που βρίσκονται προς πώληση στον ζωολογικό κήπο Miller Park Zoo του Ιλινόις, είναι εν μέρει φτιαγμένα από τους ταράνδους. 

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου φτιάχνουν στολίδια από τα περιττώματα των δύο ταράνδων που φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο, τους Ealu και Rika. Τα περιττώματα ξεραίνονται, καθαρίζεται η επιφάνειά τους και στη συνέχεια βάφονται ή τυλίγονται σε χρυσόσκονη.

Η διευθύντρια μάρκετινγκ του ζωολογικού κήπου, Susie Ohley, ονόμασε τα πρωτότυπα, ομολογουμένως, αυτά στολίδια ως «μαγικά πολύτιμα στολίδια ταράνδων», ενώ κάθε ένα από αυτά φέρει ετικέτα γνησιότητας και κοστίζουν 5 δολάρια το τεμάχιο.

Η υπάλληλος Katie Buydos, που στον ελεύθερο χρόνο της φτιάχνει κοσμήματα, δώρισε στον ζωολογικό κήπο σύρμα και χάντρες, λέγοντας «Η Susie μου ζήτησε να προτείνω κάτι δημιουργικό.»

Κάποιοι εκπλήσσονται από το μέγεθος των «στολιδιών», καθώς μοιάζουν με βώλους. «Οι τάρανδοι είναι τεράστιοι,» δήλωσε ο φροντιστής του ζωολογικού κήπου, Sheldon Williams. Αλλά τα περιττώματά τους είναι εξαιρετικά μικρά. 

Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου