''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την αγορά ηλιακής ενέργειας


Αθήνα: Κριτική στην κυβέρνηση για τον ενεργειακό σχεδιασμό, και ειδικά για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, άσκησαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Η συνειδητή άρνηση των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΕΧΩΔΕ να ασκήσουν ενεργειακή πολιτική, υπονομεύει όχι μόνο τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας, αλλά συνιστούν ταυτόχρονα και έγκλημα προς τις επόμενες μελλοντικές γενιές» δήλωσε ο κ.Χρυσοχοΐδης.
 

«Για το ΠΑΣΟΚ οι ΑΠΕ δεν αποτελούν απλά εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεών μας. Είναι πρωτίστως θέμα οικονομικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι «το έργο της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών μιλάει από μόνο του» και υποστήριξε ότι πολιτική της κυβέρνησης «οδήγησε σε αδιέξοδο όλη την αδειοδοτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα καλλιέργησε το έδαφος για την εμφάνιση πολλών επιτήδειων, με αποτέλεσμα να αποτελματωθεί πλήρως η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χώρα»

«Χαρακτηριστικό της πλήρους αδράνειας της αγοράς είναι ότι απ' τον Ιούλιο του 2006, από τότε δηλαδή που ψηφίστηκε ο νόμος αυτός, μέχρι σήμερα, όλο αυτό το διάστημα, εγκαταστάθηκαν μόνο 9 MW προερχόμενα από φωτοβολταϊκά συστήματα. Ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήματα συνολικής ισχύος πάνω από 3.000 Mw, αρκετά απ' τα οποία αφορούν άρτια, βιώσιμα και ευχερώς υλοποιήσιμα έργα, καθώς και σοβαρούς επενδυτικούς φορείς» τόνισε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

Από την πλευρά του, ο κ.Σαχινίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παραμένει εδώ και μήνες ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου της δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου