''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Έκκληση μέσω διαδικτύου για την απελευθέρωση εγκύου δικηγόρου


Έκκληση στο διαδίκτυο υπέγραψαν περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι από τη Ρωσία και το εξωτερικό για την άμεση απελευθέρωση της δικηγόρου και πρώην νομικής συμβούλου της πετρελαϊκής εταιρείας Yukos, Σβετλάνα Μπαχμίνα. 

Ο 39χρονη Σβετλάνα Μπαχμίνα είναι έγκυος και εκτίει την ποινή της σε σωφρονιστικό κατάστημα της περιοχής Μορντόβια, όπου βρίσκονταν τα διαβόητα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας για τους πολιτικούς κρατούμενους (Γκούλαγκ) της σοβιετικής περιόδου.


Η Μπαχμίνα πρόκειται να γεννήσει το Δεκέμβριο και είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών ηλικίας 11 και 7 ετών.

Η Ρωσίδα δικηγόρος έχει εκτίσει τρία από από τα εξήμισι χρόνια της ποινής της και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και κατάχρηση ως υποδιευθύντρια του νομικού τμήματος του πετρελαϊκού ομίλου, Yukos.

Ο επικεφαλής της πετρελαϊκής εταιρείας, Μιχαήλ Χοντορκόφσκι συνελήφθη το 2003 και καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και απάτη σε οκτώ χρόνια φυλάκισης. Εκτίει την ποινή του σε φυλακές της Σιβηρίας.

Ο Μαχμίνα συνελήφθη το 2004 και οι δικηγόροι της είχαν δηλώσει εξαρχής ότι η πελάτης τους τιμωρείται ως εξιλαστήριο θύμα διότι οι ρωσικές αρχές δεν κατάφεραν να συλλάβουν τον επικεφαλή του νομικού τμήματος, Ντιμίτρι Γκολομπόφ, ο οποίος ζει εξόριστος στη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου