''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ηθοποιοί-ρομπότ κάνουν ντεμπούτο στην Ιαπωνία


Οσάκα: Ρομπότ της Mitsubishi με ταλέντο στην υποκριτική πρωταγωνιστούν μαζί με ζωντανούς ηθοποιούς σε θεατρική παράσταση που έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία. Θέμα του έργου η σχέση του ανθρώπου με την τεχνολογία και η υπαρξιακή αγωνία που θα ταλανίζει κάποτε τις μηχανές.

Η παράσταση Χαταράκου Βατάσι (Εγώ, ο εργάτης) ανέβηκε στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα και είναι ένα από τα πρώτα ιαπωνικά έργα που γράφονται για θιάσους με ανθρώπους και ρομπότ.
 

Όπως αναφέρει το BBC, η ιστορία εκτυλίσσεται στο κοντινό μέλλον και εστιάζεται σε ένα νεαρό ζευγάρι που έχει στη δούλεψή του δύο ρομπότ-οικονόμους. Το δράμα αρχίζει όταν το ένα ρομπότ χάνει την όρεξή του για δουλειά και παραπονιέται για τις βαρετές και εξευτελιστικές εργασίες στις οποίες περιορίζεται η ζωή του.

Πρωταγωνιστές είναι δυο ρομπότ Wakamaru της Mistubishi, τα οποία εκπαιδεύτηκαν στην υποκριτική μέσω λογισμικού μάθησης που αναπτύχθηκε το τελευταίο δίμηνο στο πανεπιστήμιο.

Τα ρομπότ καταφέρνουν να ανταλλάσουν ατάκες με τους ζωντανούς συναδέλφους τους και να πηγαινοέρχονται μαζί τους στη σκηνή, τους λείπει όμως η ικανότητα να φέρουν εις πέρας μια παράσταση κανονικής διάρκειας.

Προς το παρόν, το έργο διαρκεί μόνο 20 λεπτά, με την προοπτική να μεγαλώσει έως το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου