''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Βουτιά θανάτου 1,500 ποδιών


Όπως ένας πραγματικός James Bond, χωρίς εφεδρικό σχέδιο, ο Eric Scott φόρεσε το jet pack του και αποφάσισε να πετάξει πάνω από το Royal Gorge, ένα βαθύ φαράγγι 1.500 ποδιών ύψος, στο Κολοράντο. 

Με καύσιμα 33 δευτερολέπτων και χωρίς αλεξίπτωτο, ο Scott έσπασε το ρεκόρ απόστασης, ύψους και ταχύτητας.

«Ο φόβος είτε κάνει τους ανθρώπους να τον ξεπερνούν είτε να δειλιάζουν,» σχολιάζει ο Scott.

Το όνειρο του Scott πραγματοποιήθηκε και θεωρείται τεράστιο επίτευγμα, μιας και είναι εξαιρετικά υψηλός ο βαθμός δυσκολίας. Στην προσπάθεια του Scott συμπαραστάτες ήταν η εταιρεία ποτών Go Fast και η διεθνής κατασκευάστρια εταιρεία Jet Pack.

Ο άνθρωποι της εταιρείας, που τον χορηγεί, είπαν ότι του πήρε 21 δευτερόλεπτα για να διασχίσει το βαθύ και μακρύ φαράγγι, πετώντας με ταχύτητα 120,7 χλμ/ώρα.

Τα Jet packs έχουν μακρά ιστορία στο Χόλυγουντ, η ιδέα όμως έχει μεταφερθεί και στον πραγματικό κόσμο. Ο εφευρέτης Glenn Martin, κατασκεύασε άλλο ένα Jet pack, το οποίο δοκιμάστηκε φέτος σε ένα γύρο 45 δευτερολέπτων.

Live Science

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου