''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η Διακήρυξη της ανεξαρτησίας και στο διάστημα!


«Όλα τα ανθρώπινα όντα γεννιούνται ελεύθερα και ίσα σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα και κάθε ένα μπορεί να ωφεληθεί από όλα τα δικαιώματα και από όλες τις ελευθερίες που αναφέρονται σ' αυτήν, χωρίς καμία διάκριση,» σημειώνεται στην Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξήντα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ευεργετικής διακήρυξης από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με την απόφαση 217Α (ΙΙΙ) στις 10 Δεκεμβρίου του 1948, η διακήρυξη είναι έτοιμη να κάνει το πρώτο της ταξίδι και στο διάστημα! Προορισμός, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και πιο συγκεκριμένα το εργαστήριο Columbus της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών και η κυρία Rama Yade, Υφυπουργός Εξωτερικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρέδωσαν ένα αντίγραφο της προκήρυξης της ανεξαρτησίας στον Jean-Jacques Dordain, υπεύθυνο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Εάν όλα πάνε καλά, η Προκήρυξη της Ανεξαρτησίας, η οποία έχει τοποθετηθεί σε ειδική προστατευτική συσκευασία, θα φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τη 14η Νοεμβρίου και θα αποθηκευθεί σε μια μόνιμη βάση, μέσα στο ευρωπαϊκό διαστημικό εργαστήριο Columbus.

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Σώματος Αστροναυτών υποδέχονται την ανθρωπιστική αυτή κίνηση με χαρά. Γνωρίζοντας την καταπίεση του ανθρώπου από άνθρωπο, η διακήρυξη μπορεί να βρει τη θέση που της ταιριάζει, πάνω από όλους του ανθρώπους του κόσμου,» αναφέρει ο αστροναύτης Léopold Eyharts.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός φιλοξενεί ένα πλήρωμα τριών διεθνών αστροναυτών (οι οποίοι θα φτάσουν σύντομα τους έξι) σε μια μόνιμη βάση, στην οποία επιδίδονται σε έρευνα προς όφελος της ανθρωπότητας ως σύνολο. Μαζί με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδά και Ιαπωνία, η Ευρώπη είναι ένας συνέταιρος στη διεθνή αυτή προσπάθεια.

Science Daily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου