''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Νέα μηχανή ομορφιάς


Οι ερευνητές δημιούργησαν μια «μηχανή ομορφιάς», η οποία όπως ισχυρίζονται μπορεί να μετατρέψει τη φωτογραφία μιας απλής γυναίκας σε εξώφυλλο περιοδικού μόδας με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.

Στόχος είναι η επεξεργασία των εικόνων. Όπως είναι όμως φανερό, το λογισμικό θα μπορούσε να διευκολύνει κατά πολύ τους εκδότες περιοδικών στην επεξεργασία των εξωφύλλων, αλλά και τους πλαστικούς χειρουργούς να επιτύχουν την τελειότητα στη δουλειά τους.

Επίσης, το νέο λογισμικό θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις μελλοντικές ψηφιακές κάμερες που θα μας κάνουν να δείχνουμε ακόμα πιο λαμπεροί.

«Η ομορφιά, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, δεν εξαρτάται από την κρίση του παρατηρητή,» σχολιάζει ο Daniel Cohen-Or από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. «Η ελκυστικότητα, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, μπορεί να κριθεί από έναν υπολογιστή και να συνοψιστεί σε μια μαθηματική έκφραση,» σχολιάζει ο Cohen-Or, ο οποίος παραδέχεται ότι πρόκειται για μια αμφισβητήσιμη δουλειά.

«Η ομορφιά μπορεί να ποσοτικοποιηθεί μέσω μαθηματικών μέτρων και σταθμών. Επίσης, ορίζεται ως η μέση απόσταση χαρακτηριστικών, για τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι είναι όμορφα,» αναφέρει ο Cohen-Or.

«Δεν υπονοώ ότι γνωρίζω πολλά για την ομορφιά. Για εμάς, κάθε εικόνα σε αυτή την έρευνα είναι απλά μια συλλογή από αριθμούς.»

Ο Cohen-Or και οι συνεργάτες του ζήτησαν από 68 Ισραηλινούς και Γερμανούς άντρες και γυναίκες, ηλικίας 25 έως 40 ετών, να ταξινομήσουν 93 διαφορετικά πρόσωπα, αντρών και γυναικών, με κλίμακα από το 1 έως το 7.

Τα αποτελέσματα εισήχθησαν σε μια βάση δεδομένων και σχετίστηκαν με 250 διαφορετικά μέτρα και χαρακτηριστικά προσώπου, όπως οι αναλογίες μύτης, πηγουνιού και η απόσταση των ματιών από τη μύτη. Με τη βοήθεια αυτών των δεδομένων, δημιούργησαν έναν αλγόριθμο «των επιθυμητών στοιχείων ελκυστικότητας», ο οποίος στη συνέχεια δίνει το νέο εαυτό μας.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της μηχανής ομορφιάς, το νέο απόκτημα διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τα σύγχρονα λογισμικά επεξεργασίας εικόνας. Παρόλα αυτά, η δουλειά που γίνεται σε διασημότητες δεν φαίνεται να είναι αυτή που αναμένεται.

«Έχουμε επεξεργαστεί εικόνες προσώπων, όπως η Brigitte Bardot και ο Woody Allen, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα,» σχολιάζει ο Cohen-Or. «Ωστόσο σε άγνωστα πρόσωπα, οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο.»

Yahoo News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου