''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Μετενσάρκωση του Βούδα


Ένας έφηβος, ο οποίος θεωρείται από πολλούς η μετενσάρκωση του Βούδα, αναδύθηκε από τη ζούγκλα μετά από ένα χρόνο απουσίας. 

Μετά από την παραμονή ενός χρόνου περίπου στη ζούγκλα, ο 18χρονος Ram Bahadur Bamjan, εμφανίστηκε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη Nijgadh, 160 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Κατμαντού στο Νεπάλ.

Αφού τα νέα διαδόθηκαν, χιλιάδες ακόλουθοι του 18χρονου ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο για να τον δουν από κοντά στη μικρή πόλη.

Ο Bamjan σκοπεύει να μιλήσει στους υποστηρικτές του για λίγες ώρες κάθε μέρα, για μια εβδομάδα, πριν να επιστρέψει ξανά στη ζούγκλα για διαλογισμό.

Ο μακρυμάλλης νεαρός, ντυμένος με άσπρα ρούχα, φάνηκε να είναι καλά στην υγεία του, καθώς μίλησε στους οπαδούς του για ειρήνη και παύση των διακρίσεων.

«Η ομιλία του ήταν μια υπέροχη εμπειρία. Τώρα δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την μετενσάρκωση του Βούδα,» σχολιάζει η Sangeeta Lama, μια γυναίκα που συνάντησε τον Bamjan για πρώτη φορά.

Η κοινότητα των βουδιστών ιερέων δείχνει να είναι διχασμένη για την υπόσταση του παιδιού. Ο Βούδας ήταν ένας θρησκευτικός δάσκαλος, ο οποίος μερικοί πιστεύουν ότι δεν ήταν παρά ένας άνθρωπος που βρήκε το μονοπάτι που τον οδήγησε τελικά στη φώτισή του και το δίδαξε στους μαθητές του.

Άλλοι τον θεωρούν ως τον τελευταίο μιας σειράς από Βούδες, που ήρθαν στον κόσμο για να κηρύξουν ή να αναβιώσουν την ντάρμα, η οποία αποτελεί τη διδασκαλία ή την οδό του Βούδα.

Κάποιοι άλλοι τον θεωρούν μποντισάτβα, έναν άνθρωπο που πέτυχε τη φώτιση αλλά ανέβαλε την είσοδό του στη Νιρβάνα, για να βοηθήσει κι άλλους που αναζητούσαν τη φώτιση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από τις βουδιστικές αρχές, όμως οι άνθρωποι λατρεύουν τον έφηβο από την πρώτη στιγμή που εθεάθη να διαλογίζεται στην ζούγκλα το 2005, όπου έμεινε για μήνες ακίνητος με τα μάτια κλειστά ανάμεσα στις ρίζες ενός δέντρου.

Ο Min Bahadur Shakya από το Ινστιτούτο Nagarjuna στο Κατμαντού δήλωσε ότι οι βουδιστές ιερείς δεν έχουν καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για τον Bamjan, επειδή δεν έχουν καταφέρει να τον εξετάσουν.

«Ο διαλογισμός χωρίς τροφή δεν αποδεικνύει την μετενσάρκωση του Βούδα. Το θέμα θα πρέπει να διερευνηθεί,» καταλήγει ο Shakya. 

Metro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου