''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Επιστρέφει στη γη το «Endeavour»


Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο «Endeavour» αποκολλήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 16.47 ώρα Ελλάδας για να αρχίσει την επάνοδο του στη γη που προβλέπεται για την Κυριακή, ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ. Η αποκόλληση έγινε την προγραμματισμένη ώρα.

«Έχουμε ένα φυσικό χωρισμό των δυο σκαφών», δήλωσε ένα από τα μέλη του πληρώματος του διαστημικού λεωφορείου, σύμφωνα με τις επικοινωνίες που μεταδόθηκαν απ ευθείας από την τηλεόραση της ΝΑΣΑ.

Η αποκόλληση αυτή, που έγινε σε ύψος τροχιάς περίπου 340 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης (πάνω από τις ακτές της Ταϊβάν), θέτει τέρμα σε μιαν αποστολή πετυχημένης επισκευής και διαμόρφωσης του εσωτερικού του ISS που έχει ως στόχο να διπλασιάσει--από τρία σε έξι άτομα--τις δυνατότητες φιλοξενίας αστροναυτών στον Σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου