''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Έρχεται ο Phenom II

Ο Bob Grim της AMD αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία βρίσκεται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας εν όψει της κυκλοφορίας των επεξεργαστών Phenom II. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι σχετικές ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα στο Consumer Electronics Show, το οποίο διεξάγεται τον Ιανουάριο στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών.

- Μιλάμε, φυσικά, για τον πυρήνα Deneb, ο οποίος είναι η desktop έκδοση του Shanghai που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Ο Phenom II ή Deneb θα αποτελέσει το βασικό στοιχείο γύρω από το οποίο θα δομείται η πλατφόρμα Dragon, που πρόκειται να αντικαταστήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα Spider.

Ο Phenom II Χ4 θα έχει 8MB cache και θα συνεργάζεται τόσο με DDR2, όσο και με DDR3 μνήμες. Οι επιδόσεις του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπολείπεται του Nehalem της Intel σε απόλυτους αριθμούς. Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι η AMD έχει επιλέξει μια προσέγγιση που στηρίζεται περισσότερο στην επιθετική τιμολογιακή πολιτική και λιγότερο στις απόλυτες επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου