''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Αυτοκίνητο που καίει αέρα


Ένα αυτοκίνητο, που θα προσφέρει λύση στο πρόβλημα της μόλυνσης και θα κινείται με συμπιεσμένο αέρα, θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα.

Η εταιρεία Zero Pollution Motors, με έδρα τη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκε με τη ευρωπαϊκή εταιρία MDI και ανέλαβε τη δημιουργία του πρώτου αυτοκινήτου τεχνολογίας αέρα, το κόστος του οποίου θα φτάσει τα $20.000 και θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά μέσα στο 2011.

Το ιδέα είναι παρόμοια με αυτή της ατμομηχανής, απλά ο κινητήρας σε αυτή την περίπτωση κινείται με συμπιεσμένο αέρα και όχι με ατμό! Το αυτοκίνητο θα έχει τη δυνατότητα να κινείται εξ' ολοκλήρου με αέρα έως την ταχύτητα των 35 μιλίων/ώρα.

Για παραπάνω ταχύτητα, θα υπάρχει ένα εξωτερικό σύστημα καύσης , το οποίο στην ουσία θα χρησιμοποιεί μια πολύ μικρή ποσότητα καυσίμων, (βενζίνη, αιθανόλη, φυσικό αέριο κτλ.) για να θερμάνει τον αέρα.

Ας ελπίσουμε το νέο αυτοκίνητο να είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον και την τσέπη μας!

Live Science

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου