''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Νέες κάρτες γραφικών από την S3

Η S3 Graphics ανακοίνωσε νέες κάρτες γραφικών, με στόχο να σπάσει την κυριαρχία των Nvidia και ATI στο συγκεκριμένο τομέα της αγοράς. Η εταιρεία ανακοίνωσε τους πυρήνες της σειράς Chrome 500, καθώς και την κάρτα Chrome 530 GT. Σύμφωνα με τα διαγράμματα που έδωσε η S3 στη δημοσιότητα, η 530 GT έχει παραπλήσιες επιδόσεις στο 3DMark2006 με τη Radeon HD 4350 της ATI.

- Οι νέες κάρτες ενσωματώνουν επεξεργαστή ήχου Dolby 7.1 digital surround και υποστηρίζουν Blu-ray και HD streaming. Περιλαμβάνουν, επίσης, τις τεχνολογίες DirectX 10.1 και OpenGL 3.0, ενώ διαθέτουν και δυνατότητες GPGPU [general-purpose computing on graphics processing units] και ChromotionHD.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι νέες κάρτες θα καταφέρουν να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από τις παραδοσιακές ηγέτιδες του χώρου. Θα θέλαμε, πάντως, να έχουν μια ικανοποιητική πορεία, δεδομένου ότι ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου