''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Κομισιόν: Υπόδειγμα Ψηφιακής Στρατηγικής η Ελλάδα

Με αφορμή την παρουσίαση της πρωτοβουλίας Ψηφιακές Βιβλιοθήκες και την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Europeana από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jos Manuel Barroso και την Επίτροπο για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τις ΜΜΕ κα Viviane Reding, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διένειμε ενημερωτικό υλικό και ανακοίνωση στην οποία περιγράφεται η εξέλιξη της σχετικής πρωτοβουλίας από το 2005 έως σήμερα.
 

- Βάσει της ανακοίνωσης, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως παράδειγμα κράτους-μέλους που προωθεί ενεργά και χρηματοδοτεί την ψηφιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού της αποθέματος, στο πλαίσιο της ακολουθούμενης Ψηφιακής Στρατηγικής.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι "μεταξύ 2003 και 2007, η Ελλάδα υποστήριξε 180 διαφορετικά προγράμματα ψηφιοποίησης από μουσεία, βιβλιοθήκες και αρχεία με συνολική χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής για την περίοδο έως το 2013, προβλέπονται ανάλογες πρωτοβουλίες".

Η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού σχεδιάζει την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στον τομέα του Ψηφιακού Πολιτισμού, που χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας, σε ειδική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου