''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Αυξάνονται τα ποσοστά της διαδικτυακής απάτης

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας PandaLabs, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η δράση των επιτηδείων στο Internet, με θύματα ανυποψίαστους χρήστες που φιλοδοξούν να βγάλουν χρήματα εύκολα και γρήγορα. Τα στοιχεία της εταιρείας καταδεικνύουν ότι η μέθοδος money mule recruitment έχει αυξήσει το ποσοστό της στη συνολική ανεπιθύμητη αλληλογραφία, από 0,13% τον Αύγουστο, σε 0,31% το Νοέμβριο.


- Η μέθοδος βασίζεται στην αποστολή μηνυμάτων που καλούν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα δίκτυο μεταφοράς κεφαλαίων από χώρα σε χώρα, μέσω του Διαδικτύου. Πρόκειται, φυσικά, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τα τελευταία δεδομένα δείχνουν ότι μεγάλο ποσοστό αυτών των απατεώνων προέρχονται από ή σχετίζονται με τη Νιγηρία.

Φαίνεται ότι τρέχουσα οικονομική συγκυρία είναι ένας παράγοντας που ευνοεί τη θυματοποίηση ανυποψίαστων χρηστών. Τα ποσοστά ανεργίας στις ΗΠΑ εμφανίζουν αύξηση, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να αναζητούν τρόπους γρήγορου πλουτισμού, αγνοώντας βέβαια ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου