''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Το YouTube είναι η δεύτερη δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας διαδικτυακής έρευνας marketing comScore, η ανάλυση των δεδομένων σχετικά με τις αναζητήσεις στο internet κατά το μήνα Αύγουστο επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Βέβαια, η Google παραμένει αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο η μάχη για τη δεύτερη θέση αποκτά πλέον μεγάλο ενδιαφέρον.
 

- Η ανάλυση της comScore έδειξε ότι, τον Αύγουστο που μας πέρασε, οι αμερικανοί έδωσαν το ...ασημένιο μετάλλιο των αναζητήσεων στο YouTube και όχι στη Yahoo! η οποία σημείωσε κάμψη 5% σε σχέση με τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, η μηχανή της Google δέχθηκε 7.6 δισ. αναζητήσεις, το YouTube 2.6 δισ. και η Yahoo! 2.4 δισ. αναζητήσεις.

Μπορεί, βέβαια, η κάμψη της Yahoo! να συνδέεται χρονικά με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με τη Microsoft, ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται με σχέση αιτίου-αιτιατού, αν δηλαδή το ναυάγιο της συμφωνίας έκανε τους αμερικανούς να γυρίσουν την πλάτη στη Yahoo! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Google διευρύνει την κυριαρχία της στο χώρο του internet, τόσο με την ομώνυμη μηχανή αναζήτησης, όσο και με το YouTube το οποίο προνόησε να εξαγοράσει όσο η τιμή του ήταν ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου