''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Εντατικοποίηση ελέγχων για το γάλα στην Κίνα


Σε εντατικοποίηση του ελέγχου στην παραγωγή του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων προχωράει η Κίνα απειλώντας παράλληλα με την επιβολή αυστηρών ποινών για τους παραβάτες εν μέσω του διογκούμενου νέου διατροφικού σκανδάλου, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον τέσσερα βρέφη έχουν πεθάνει στην Κίνα και χιλιάδες άλλα χρειάστηκε να νοσηλευτούν μετά από την κατάποση γάλακτος επιμολυσμένου με την τοξική ουσία μελαμίνη, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρση γαλακτοκομικών προϊόντων κινεζικής προέλευσης από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ ανά τον κόσμο.

«Οι κανονισμοί θα προβλέπουν τη θέσπιση αυστηρότερων ελέγχων στην εκτροφή των ζώων που παράγουν γάλα, στον τρόπο που γίνεται η επεξεργασία του μη παστεριωμένου γάλακτος και στην παραγωγή και πώληση των γαλακτοκομικών προϊόντων», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

«Προβλέπεται ακόμη αυστηρότερη τιμωρία για όσους παραβιάζουν τα όρια ασφαλείας και για τα τμήματα ελέγχου ποιότητας που αποτυγχάνουν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους...Οι παραγωγοί, οι οποίοι παρανομούν, θα μπαίνουν σε «μαύρη λίστα» και θα διαπομπεύονται δημοσίως.

Αρκετοί τοπικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη απολυθεί και 27 άτομα έχουν συλληφθεί. Περισσότερες από 20 γαλακτοκομικές εταιρίες έχουν ήδη κατηγορηθεί για παραβιάσεις.

The BlogK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου