''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ετοιμάζει απολύσεις η Yahoo!

Πηγές που φέρονται να γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στη Yahoo! υποστηρίζουν ότι η εταιρεία του Sunnyvale ετοιμάζεται να περικόψει περίπου 3.500 θέσεις εργασίας πριν τα ερχόμενα Χριστούγεννα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολύσεις θα επηρεάσουν κυρίως τις οικονομικές και εμπορικές υπηρεσίες.
 

- Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το προσωπικό των οικονομικών υπηρεσιών θα μειωθεί κατά 50%, ενώ οι διοικητικές και εμπορικές υπηρεσίες θα απολέσουν το 25% του δυναμικού τους. Επιπλέον, το τμήμα των μηχανικών θα συρρικνωθεί και αυτό κατά 10%.

Είναι σαφές ότι η εταιρεία περνά χαλεπούς καιρούς, έπειτα από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τη Microsoft. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι η μετοχή της Yahoo! έχει κατρακυλήσει 60% σε σύγκριση με τη χρονική περίοδο κατά την οποία η Microsoft κατέθεσε πρόταση εξαγοράς.

Η μείωση του προσωπικού είναι ένα "παραδοσιακό" μέτρο άμεσης εξοικονόμησης χρημάτων σε δύσκολες εποχές. Είναι σαφές ότι η Yahoo! δυσκολεύεται να επανακτήσει τις δυνάμεις έπειτα από το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τη Microsoft, πολλώ δε μάλλον που η τρέχουσα συγκυρία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου