''The BlogK''... Από τον Σεπτέμβριο του 2008 καθημερινά προσθέτουμε επιστημονικά νέα τεχνολογικά παράξενα και γενικά θέματα που ενδιαφέρουν κάθε άνθρωπο του 21ου αιώνα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το ίντερνετ και άλλες πηγές και τα συγκεντρώνουμε στο blog μας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, 2:55 μ.μ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Διαμοιρασμός μουσικών αρχείων: Νέα εξέλιξη στην υπόθεση Thomas

Το 2007, η αμερικανίδα Jammie Thomas κατηγορήθηκε από τη Recording Industry Association of America [RIAA] ότι διέθεσε 24 αρχεία MP3 μέσω του δικτύου Kazaa. Η Thomas αρνήθηκε να υποχωρήσει στις πιέσεις της RIAA και κατέφυγε στα δικαστήρια, αρνούμενη να καταβάλλει χρήματα στη RIAA. Το δικαστήριο καταδίκασε την Thomas, επιδικάζοντας στη RIAA το ποσό των 222.000 δολαρίων.

- Ωστόσο, πριν από ένα περίπου μήνα, ο δικαστής που προήδρευε της διαδικασίας στην υπόθεση Thomas ζήτησε την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης. Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, ο δικαστής Michael Davis υποστήριξε ότι παραπλάνησε τους ενόρκους, λέγοντάς τους ότι η διάθεση τραγουδιών στο internet είναι αρκετή για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της τυποκλοπίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η RIAA αντέδρασε στην εξέλιξη αυτή, εμμένοντας στη θέση της ότι ο διαμοιρασμός συνιστά ποινικό αδίκημα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στην αμερικανική, τουλάχιστον, νομολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου